Zlepšuje mikrocirkulaci krve a lymfy, posiluje cévy, odstraňuje tmavé kruhy a váčky pod očima, vyživuje, posiluje a hydratuje pokožku.

Indikace: používá se pro masáž obličeje a těla, pro jakýkoli typ pleti, zvláště se doporučuje pro zralou pleť.

Způsob aplikace. Aplikujte na čistou a suchou pokožku kolem očí lehkými pohyby konečky prstů, aniž byste pokožku napínali.

oleje z hroznových semen, jojobový, pupalkový, červený palmový olej);
esenciální oleje z jasmínu, ylang-ylang, mandarinky, růže; rostlinné výtažky z heřmánku, bodyaga, chrpy, aloe.

Doba použitelnosti: 18 měsíců.

Zatím zde nejsou žádné recenze, napište svou recenzi.

Aroma-styl

Hroznový olej

Olej z hroznových jader je 100% přírodní složka, která se získává lisováním za studena, čímž jsou zachovány všechny prospěšné složky hroznových jader: vitamíny A, B, C, E, PP a velké množství nenasycených mastných kyselin. Olej se používá v čisté formě nebo jako součást kosmetiky pro všechny typy pleti, má velmi lehkou texturu a výborně se vstřebává. Je to antioxidant, zvyšuje pevnost a pružnost pokožky, dobře se vyrovnává s matností, dodává pleti zdravý lesk, zvlhčuje dermis a urychluje procesy regenerace buněk. Čistí pokožku a normalizuje výměnu kožního mazu, posiluje stěny cév a intenzivně vyživuje.

Jojobový olej

Jojobový olej je rostlinná složka, která se získává ze semen jihoamerického keře Simmondsia chinensis. Jedinečnost složky spočívá v její konzistenci podobné tekutému vosku a optimálně blízké složení kožního mazu. Díky tomu se jojobový olej dobře vstřebává, nasycuje pokožku lipidy, účinně zjemňuje a zvlhčuje, zmírňuje záněty, podráždění a olupování pokožky. Aminokyseliny a vitamín E ve složení zvyšují elasticitu pokožky a stimulují procesy regenerace buněk. Jojobový olej se používá v pleťové kosmetice, ale i k péči o řídké a oslabené vlasy.

pupalkový olej

Pupalkový olej je bylinná složka, která se získává ze sušených semen pupalky dvouleté. Komponenta je svým složením podobná rybímu tuku, obsahuje mnoho mastných kyselin (včetně vzácné kyseliny eikosenové – přírodní UV filtr), komplex minerálů, vitamíny skupiny B, dále E a C, flavonoidy, karoten. Pupalkový olej je účinný v péči o stárnoucí a problematickou pleť. Působí jako antioxidant, tonizuje a má omlazující účinek, hloubkově vyživuje, zvyšuje ochranné funkce pokožky, zklidňuje, hojí mikropoškození a zánětlivé procesy. Působí jako biostimulant a zesiluje účinek jiných esenciálních olejů.

ČTĚTE VÍCE
Jak rozeznat hadí kůži?

Červený palmový olej

Červený palmový olej je přírodní složka z dužiny africké palmy. Obsahuje vysoké procento vitamínů E a K, karoten, koenzym Q10, bohatý na fosfolipidy a minerály. Červený palmový olej účinně zjemňuje pokožku a používá se k péči o suchou, drsnou, stárnoucí pokožku. Má dobrou saponifikační schopnost a používá se při výrobě různých kosmetických přípravků – mýdel, gelů, pleťových vod a dalších. Intenzivně vyživuje a zvlhčuje pokožku, odstraňuje olupování, podráždění, projevy ekzému, lupénky, dermatitidy. Koenzym Q10 ve složení zlepšuje ochrannou bariéru pokožky, zesvětluje stařecké skvrny, má omlazující účinek.

Heřmánkový extrakt

Výtažek z heřmánku je přírodní složkou. Složení obsahuje vitamín C, flavonoidy, cukry, éterické oleje, kumariny, karoten a několik užitečných kyselin. Složka má výrazný protizánětlivý, antibakteriální a hojivý účinek, zklidňuje pokožku, zlepšuje krevní oběh a regenerační procesy, snižuje svědění, podráždění, olupování a záněty kůže. Extrakt z heřmánku má bělící vlastnosti, používá se v péči o pleť s pigmentací, rozjasňuje a vyrovnává tón.

Badyagi extrakt

Badyagi extrakt je přírodní složka získaná z kostry sladkovodní houby, která žije v čistých vodách. Složka obsahuje mastné kyseliny, terpeny, karotenoidy, třísloviny a flavonoidy. Komponenta je zvláště účinná pro péči o problémovou pokožku. Má protizánětlivé a baktericidní vlastnosti, snižuje záněty kůže a akné, zmírňuje svědění a má analgetický účinek. Díky absorpčnímu a exfoliačnímu účinku pomáhá redukovat post-akné a jizvy po mikropoškození pokožky, stimuluje regenerační procesy a zlepšuje prokrvení kožních tkání.

Výtažek z chrpy

Extrakt z aloe

Aloe vera je rostlinná složka, jedna z nejoblíbenějších složek v kosmetologii a dermatologii. Působí protizánětlivě a antibakteriálně, zmírňuje podráždění a zarudnutí, odstraňuje projevy akné a pupínků díky kyselině salicylové ve složení, působí svíravě. Polysacharidy obsažené v rostlině aloe vera poskytují hlubokou hydrataci, zadržují vlhkost v buňkách a snižují ztrátu vlhkosti. Složka jemně odlupuje odumřelé buňky, zesvětluje stařecké skvrny a vyrovnává tón, zvyšuje pružnost pokožky a zpomaluje proces stárnutí.

Esenciální olej Ylang-ylang

Esenciální olej Ylang-ylang je přírodní složka, která se získává z květů filipínské rostliny. Používá se pro všechny typy pleti, má celkově posilující účinek, hloubkově hydratuje a vyrovnává reliéf. Má omlazující vlastnosti díky antioxidantům ve svém složení a je zvláště široce používán pro oblast dekoltu, poskytuje znatelný liftingový efekt, napíná pokožku, zvyšuje její elasticitu a hladkost. Esenciální olej Ylang-ylang stimuluje tvorbu melaninu, dobře posiluje opálení a odstraňuje podráždění pokožky po intenzivním UV záření. Používá se také v kosmetice pro výživu, posílení, růst vlasů a nehtů.

ČTĚTE VÍCE
Jak si můžete udělat mytí doma?

Růžový esenciální olej

Jasmínový esenciální olej

Jasmínový esenciální olej je přírodní složka s rozpoznatelným květinovým aroma. Jedna z univerzálních složek, která je vhodná pro všechny typy pleti, včetně velmi citlivé a tenké. Složka intenzivně hydratuje a zjemňuje pokožku, snižuje podráždění, svědění, zarudnutí, loupání, působí antisepticky a protizánětlivě a urychluje hojení epidermis. Používá se k odstranění jizev, po akné, jizev, strií, dodává pleti pružnost, bělí, vrací pokožce krásnou rovnoměrnou barvu a přirozený jas. V aromaterapii se používá jako účinný relaxant a afrodiziakum.

Mandarinkový esenciální olej

Esenciální olej z mandarinky je přírodní složkou. Má protizánětlivé a mazoregulační vlastnosti, vhodný pro problematickou a citlivou pleť: čistí a stahuje póry, normalizuje činnost mazových žláz, snižuje tvorbu mazu a zlepšuje pleť, odstraňuje mastný lesk, zarudnutí a zánětlivé projevy na pokožce . Díky antioxidantům ve složení má omlazující účinek, zvyšuje elasticitu pokožky, vyhlazuje mikroreliéf. Esenciální olej z mandarinky výrazně osvěžuje a tonizuje, zlepšuje ochranné funkce pokožky. V aromaterapii se používá jako relaxant, uvolňuje, uvolňuje napětí.

Turovskaya Natalya Yurievna, novinář, dramatik, scenárista. Narodil se v Doněcku v rodině lékaře; v roce 1996 absolvovala s vyznamenáním Konstantinovského lékařskou fakultu (oddělení záchranářů) a ihned po promoci začala pracovat ve svém oboru. V roce 2003 absolvovala Gorkého literární institut (seminář dramaturgie V. Rozova a I. Višněvské), po absolvování institutu pracovala jako redaktorka pro styk s veřejností (1. kanál, program „Zdraví s Elenou Malyshevou“. Od roku 2013 do roku 2018 působila jako šéfredaktorka webu PulsPlus.ru.

Jedním z produktů péče o obličej je dlouhodobě olej na pokožku kolem očí, který lze používat jak v přírodní formě, tak i jako doplněk výživných krémů nebo může být součástí produktů péče o obličej. Této oblasti je třeba věnovat zvláštní pozornost, protože tato oblast, stejně jako žádná jiná oblast kůže na obličeji nebo těle, je zvláště náchylná ke změnám souvisejícím s věkem. Jak vybrat ty správné pečující produkty a používat je, aby pleti neublížily?

Proč je to nutné?

Zvláště jemná je pokožka v oblasti očí, která je přibližně čtyřikrát tenčí než zbytek pokožky na obličeji. A to je důvod, proč tato oblast obličeje prochází změnami souvisejícími s věkem mnohem dříve než všechny ostatní oblasti obličeje. První drobné vrásky se na ní mohou objevit již po 25 letech, a proto je nezbytná správná péče a výživa pro tuto oblast. Přírodní oleje se pro pleť kolem očí stanou nejvěrnějšími pomocníky v boji proti stárnutí. Péče o oční okolí je obzvláště důležitá, protože tuto část našeho těla máme stále na očích, oči předávají naši náladu a emoce, dokážou prozradit věk, neustále pracují a jsou ve stresu. Oči mrkají asi deset tisíckrát denně a tato činnost negativně ovlivňuje pokožku, což vede k oslabení elasticity a ztrátě pevnosti, vysychání pokožky, která tvoří jemné vrásky. Chcete-li vyhladit první malé „řetězce“ vrásek, musíte použít mnoho produktů, včetně oleje na pokožku kolem očí.

ČTĚTE VÍCE
Jak HPV zmizí sám od sebe?

Co pomůže?

V první řadě stojí za zmínku, že k péči o pokožku kolem očí lze použít všechny přírodní rostlinné oleje, pokud jsou zcela přirozené. Je to založeno na tom, že rostlinné oleje dokážou pokožku dokonale vyživit prospěšnými látkami, nasytit ji mikroelementy a vitamíny rozpustnými v tucích a dokážou proniknout i do hlubokých vrstev pokožky, což pomáhá předcházet dehydrataci pokožky a vzniku vrásek. první výrazové vrásky v podobě „vráních nohou“. Navíc tyto oleje svým pravidelným používáním umožňují celkem dobře vyrovnat pleť a upravit strukturu pokožky, vedou ke zvýšenému prokrvení epidermis, tonizují pokožku a vyhlazují ji. Esenciální oleje můžete používat jako jeden z jejich vlastních produktů, bez přidání jakýchkoli pomocných složek, nebo můžete oleje smíchat s vašimi obvyklými krémy proti stárnutí v poměru jedna až tři. Také na základě těchto olejů můžete připravit výživné a omlazující masky pro pokožku kolem očí, která pomáhá v boji proti stárnutí.

Jak si vybrat?

Všechny oleje pro péči o pokožku kolem očí lze rozdělit do dvou velkých skupin – základní oleje a éterické oleje pro kompozice. Mezi základní oleje patří avokádový, šípkový, makadamiový nebo olej z broskvových jader, ricinový a olivový olej. Chcete-li obohatit složení produktů péče o pleť kolem očí, můžete zahrnout olej z kopru a petržele, cypřiše, levandule, růže, neroli a pelargónie a kadidla. Do péče o pleť lze zařadit i jiné druhy olejů, výběr je omezen pouze individuální nesnášenlivostí toho či onoho druhu oleje.

Avokádový olej dokáže dobře pečovat o pokožku kolem očí v mladém věku u lidí s normálním a suchým typem pleti. Pro suchou zralou pleť je vhodné volit jojobový a olivový olej, tyto oleje nejvíce hydratují a vyživují, a to je pro pokožku očí po třicítce nesmírně nutné. Pro velmi citlivou pleť nebo pleť se sklonem k skvrnám se doporučuje zejména makadamiový olej. Šípkový olej je ideální pro suchou, stárnoucí pokožku, umožňuje jí doplnit nedostatek vlhkosti. Ricinový olej je zvláště užitečný na oční víčka a řasy, dokonale vyživuje a stimuluje růst řas. Éterické oleje z jalovce, kopru nebo petržele, fenyklu nebo cypřiše dokážou odstranit váčky pod očima. Nepoužívají se ve své přirozené formě, ale přidávají se do běžných kosmetických přípravků po kapkách a před použitím se důkladně rozpustí.

ČTĚTE VÍCE
Jaký účinek má Melissa?

Bezpečnostní opatření

Aby některý z olejů přinášel pouze užitek, je nutné olej správně používat na pleť kolem očí. Při použití olejů nebo směsí s oleji na kůži dávejte pozor, aby se nedostal na oční sliznice, protože může dojít k nepohodlí, podráždění a zarudnutí. Před použitím éterických olejů je nutný test individuální snášenlivosti k olejům, kápněte kapku oleje na loket a počkejte několik hodin. Pokud nedojde k zarudnutí nebo podráždění, lze tento olej použít.

Je důležité správně používat oleje nebo masky na jejich bázi, aby neškodily citlivé pleti kolem očí. Za prvé, kůže kolem očí musí být očištěna od nečistot jakýmkoli způsobem, který je vám známý. Poté naneste přípravek na oblast kolem očí čistými konečky prstů krouživými masážními pohyby. Směs musí být udržována v této formě před očima po dobu asi patnácti minut a poté zbývající produkt odstraňte z pokožky vatovým tamponem namočeným v teplé vařené vodě. Po proceduře musíte na pokožku kolem očí aplikovat jakýkoli z vašich obvyklých produktů pro péči o oči. Pokud se vám maska ​​s éterickými oleji náhodou dostane do očí, okamžitě ji vypláchněte velkým množstvím tekoucí vody. Pokud jsou vaše oči červené nebo bolestivé, poraďte se s lékařem.

Olej na oční okolí je cenově dostupný produkt pro každou ženu, lze jej použít v každém věku, jelikož se jedná o zcela přírodní produkt. Ale ve všem by měla být míra, nepoužívejte tyto oleje častěji než dvakrát týdně.