Než se stala herečkou, byla Berry modelkou a soutěžila v mnoha soutěžích krásy, nejprve se umístila na druhém místě Miss USA a skončila šestá v Miss World 1986. Její průlomová role byla v romantické komedii Bumerang v roce 1992 s Eddiem Murphym, která vedla k rolím ve filmech, jako je rodinná komedie Flintstoneovi v roce 1994, politická satira Bulworth v roce 1998 a televizní film Meet Dorothy Dandridge v roce 1999.

V průběhu roku 2000 získala Berry populární role včetně Storm v X-Men v roce 2000, thrillerů Swordfish v roce 2001 a Gothika v roce 2003 a špionážního filmu Die Another Day v roce 2002, kde hrála Bond girl Jinx. Poté se objevila v pokračováních X-Men, X2 v roce 2003 a X-Men: The Last Stand v roce 2006.

Zahrála si v kriminálním thrilleru The Call v roce 2013 a v akčních filmech X-Men: Days of Future Past v roce 2014, Kingsman: The Golden Circle v roce 2017 a John Wick: Chapter 3 – Parabellum v roce 2019 ve sci-fi. film Atlas mraků v roce 2012. Během roku 2000 byla Berry jedním z nejlépe placených herců v Hollywoodu a podílela se na tvorbě mnoha filmů, ve kterých hrála. Berry je také mluvčí Revlon.

Halle Berry věk a narozeniny

Narodila se 14. srpna 1966 v Clevelandu, Ohio, USA. Narozeniny slaví každý rok 14. srpna.

Výška a váha Halle Berry

Je to žena průměrného vzrůstu a na fotografiích vypadá docela vysoká. Stojí ve výšce 5 stop 5 (1,65 m). Také váží 121 liber (55 kg).

Vzdělávání Halle Berry

Vystudovala střední školu v Bedfordu, kde byla roztleskávačkou, čestnou studentkou, spisovatelkou školních novin a královnou návratu domů. Pracovala v dětském oddělení obchodního domu v Higbee. Poté navštěvovala Cuyahoga Community College.

Rodina Halle Berry

Její matka, Judith Ann, se narodila v Liverpoolu v Anglii a je běloška. Judith Ann pracovala jako psychiatrická sestra. Její otec, Jerome Jesse Berry, byl na psychiatrickém oddělení, kde její matka pracovala jako afroamerická nemocniční pracovnice; později se stal řidičem autobusu. Berryho rodiče se rozvedli ve čtyřech letech; ona a její starší sestra Heidi Berry-Henderson byly vychovávány výhradně jejich matkou.

Rodiče jí vybrali prostřední jméno z obchodního domu Halle’s, který byl tehdy místní dominantou v jejím rodném městě Cleveland, Ohio. Berry ve zveřejněných zprávách uvedla, že ji od dětství dusil její otec. Její otec byl k matce velmi krutý. Berry popsala, že viděla svou matku pravidelně bít, kopat ze schodů a mlátit lahví vína do úst.

Manžel Halle Berry

Byla třikrát vdaná. Nejprve se provdala za Davida Christophera Justice, bývalého amerického profesionálního hráče baseballu a určeného útočníka. Pár se vzal 31. prosince 1992 a rozešel se 22. února 1996. Rozvedli se 24. června 1997. Manželství skončilo špatně, Berry hledal soudní zákaz. Poté se provdala za Erica Beneta Jordana, amerického R&B a neo-soulového zpěváka, skladatele a herce, který dosud za svou hudební tvorbu získal celkem čtyři nominace na Grammy. Vzali se v lednu 2001, ale rozešli se začátkem října 2003, s rozvodem dokončeným v lednu 2005.

Foto Halle Berry

Poté se provdala za Oliviera Martineze, francouzského filmového herce. Zasnoubení potvrdili v březnu 2012 a vzali se na soukromém obřadu ve Francii 13. července 2013. Pár oznámil svůj rozvod v roce 2015 a v prosinci 2016. Nakonec se provdala za kanadského modela. Pár spolu začal chodit v listopadu 2005. Pár se seznámil na Versaceho focení, v březnu 2012 oznámil zasnoubení a 13. července 2013 se ve Francii vzal. 30. dubna 2010 Aubrey a Berry oznámili, že jejich vztah skončil o několik měsíců dříve. . Rozvod se stal konečným v prosinci 2016.

ČTĚTE VÍCE
Proč se v létě nosí prádlo?

Děti Halle Berry

Má tři děti; Její prvorozená dcera Nahla Ariela Aubry, která se narodila v roce 2008 ze vztahu s Gabrielem Aubrym, a syn Maceo Robert Martinez, narozený v říjnu 2013, ze vztahu s Olivierem Martinezem.

Halle Berry Čistá hodnota

Má za sebou dlouhou kariéru v zábavním průmyslu trvající téměř tři desetiletí. Díky příjmům z práce herečky se jí podařilo nastřádat obrovské jmění. Její čisté jmění se odhaduje na přibližně 80 milionů dolarů.

Halle Berry měření a fakta

Zde jsou některá zajímavá fakta a tělesné míry, které byste měli vědět o Halle Berry.

Halle Berry, biografie a wiki

  • Celá jména: Maria Halle Berry
  • Populární jako : Halle
  • Pohlaví: ženský
  • Povolání/profese : Herečka
  • Státní příslušnost : Americký
  • Rasa/etnická příslušnost : Mnohonárodnostní
  • Náboženství : Neznámý
  • Sexuální orientace: Přímý

Narozeniny Halle Berry

  • Věk/jak starý? : 53 let (stav 2019)
  • Znamení zvěrokruhu : Lev
  • Datum narození : 14. srpna 1966
  • Místo narození : Cleveland, Ohio, USA
  • Narozeninová párty : 14. srpna

Tělesné míry Halle Berry

  • Měření těla : 36-26-37 palců nebo 91,5-66-94 cm
  • Výška / Jak vysoký? : 5 stop 5 (1,65 m)
  • Hmotnost : 121 lb (55 kg)
  • Barva očí : Zčernit
  • Barva vlasů : Zčernit
  • Velikost boty : 7 (USA) nebo 37,5 (EU)
  • velikost šatů : 6 (USA) nebo 38 (EU)
  • Velikost prsou : 34DD
  • Velikost pasu : 26 palců
  • Velikost boků : 37 palců

Rodina a vztahy Halle Berry

  • Otec táta) : Jerome Jesse Berry
  • Matko : Judith Ann
  • Sourozenci (bratři a sestry) : sestra, Heidi Berry-Henderson
  • Rodinný stav : Rozvedený
  • Manželka/manžel nebo manžel/manželka : Married to David Justice (m. 1993; div. 1997), Eric Benet (m. 2001; div. 2005), Olivier Martinez (m. 2013; div. 2016), Gabriel Aubry (2005–2010).
  • Rande/přítelkyně nebo rande/přítel : Nevhodné
  • Děti : Synové (Maceo Robert Martinez), dcera (Nahla Ariela Aubry)

Halle Berry Networth a plat

Halle Berry Home and Cars

  • Místo bydliště : Hollywood Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA.
  • Auta : Značka vozu bude aktualizována

Aktivismus Halle Berry

V roce 2006 se Berry spolu s Piercem Brosnanem, Cindy Crawford, Jane Seymour, Dick Van Dyke, Tea Leoni a Daryl Hannah úspěšně postavili proti výstavbě elektrárny na zkapalněný zemní plyn v přístavu Cabrillo u pobřeží Malibu. Guvernér Arnold Schwarzenegger tento podnik vetoval v květnu 2007. Hasty Pudding Theatricals jí v roce 2006 udělila cenu Žena roku. V únoru 2008 byla Berry zapojena do bankovnictví mobilních telefonů Baracka Obamy pro téměř 2 domácností.

V dubnu 2013 si zahrála v hudebním videu Gucciho iniciativy „Ring for Change“ s cílem získat finanční prostředky a povědomí o ženských problémech ve vzdělávání, zdravotnictví a spravedlnosti. V srpnu 2013 Berry hovořil s Jennifer Garner před soudním výborem Kalifornského shromáždění na podporu zákona, který chrání děti celebrit před obtěžováním ze strany fotografů. Návrh zákona byl přijat v září.

ČTĚTE VÍCE
Kdo byl předkem žirafy?

Často kladené otázky o Halle Berry

Kdo je Halle Berry?

Maria Berry je americká herečka, která je známá svou účastí v romantickém dramatu Ples monster v roce 2001 a také účastí v několika soutěžích krásy.

Kolik let je Halle Berry?

V roce 2019 je jí 53 let. Narodila se 14. srpna 1966 v Clevelandu, Ohio, USA.

Jak vysoká je Halle Berry?

Stojí ve výšce 5 stop 5 (1,65 m).

Je Halle Berry vdaná?

Nakonec se provdala za kanadského modela. Pár spolu začal chodit v listopadu 2005. Pár se seznámil na Versaceho focení, v březnu 2012 oznámil zasnoubení a 13. července 2013 se ve Francii vzal. 30. dubna 2010 Aubrey a Berry oznámili, že jejich vztah skončil o několik měsíců dříve. . Rozvod se stal konečným v prosinci 2016.

Kolik stojí Halle Berry?

Její čisté jmění se odhaduje na přibližně 80 milionů dolarů. Tato částka byla přijata za její hlavní role v zábavním průmyslu.

Kolik vydělává Halle Berry?

Její plat se stále kontroluje.

Kde bydlí Halle Berry?

Je obyvatelkou Hollywood Hills, Los Angeles, Kalifornie, USA, fotky jejího domova nahrajeme, jakmile je budeme mít.

Je Halle Berry mrtvá nebo živá?

Je živá a zdravá. Neobjevily se žádné zprávy o její nemoci nebo zdravotních problémech.

Kontaktujte Halle Berry na sociálních sítích

Související biografie.

Můžete také číst Byl , kariéra , Семья , Přístup, Měření těla , Čisté jmění , Úspěchy, a více o:

Link:

Podporujeme následující webové stránky, na které jsme odkazovali při psaní tohoto článku:

Halle Berry se narodila 14. srpna 1966 v Clevelandu, Ohio, USA.

Své druhé jméno získala na počest obchodního domu Halle’s, který se později stal místní dominantou v její domovině Clevelandu.

Matka – Judith Ann (rozená Hawkins), bílá, pracovala jako zdravotní sestra na psychiatrické klinice.

Otec – Jerome Jesse Berry, Afroameričan, byl zaměstnancem na stejné klinice jako jeho matka a později se stal řidičem autobusu.

Babička z matčiny strany, Nellie Dicken, pocházela z Derbyshire v Anglii. Dědeček z matčiny strany, Earl Ellsworth Hawkins, se narodil v Ohiu.

Halle Barry je vzdálená příbuzná herce a zpěváka Marka Wahlberga a herečky a televizní moderátorky Ellen DeGeneres.

Její rodiče se rozvedli, když jí byly 4 roky, a ona a její starší sestra Heidi (nar. 1964) byly vychovávány výhradně matkou.

„Od narození do třetí třídy jsem žil v černošské čtvrti a mít bílou matku bylo zvláštní. Přátelé věřili, že mě adoptovala. Pak jsme se přestěhovali na periferii, kde žili jen běloši a bylo zvláštní být tam černoch. Vždy jsem musel bojovat, abych byl přijat. Ale už jako dítě moje matka říkala: „Ty nejsi mulat, jsi černý,“ řekla.

V roce 1971 si změnila jméno na Halle Maria Berry.

Berry vystudoval Bedford High School a poté pracoval v dětském oddělení Higbee’s Department Store.

Poté navštěvovala Cuyahoga Community College. Na střední škole redigovala školní noviny, stala se prezidentkou třídy a kapitánkou místního středoškolského týmu roztleskávaček.

ČTĚTE VÍCE
Kodí silikony vlasům s nízkou pórovitostí?

Soutěžila v několika soutěžích krásy v roce 1980, vyhrála Miss Teen All-American v roce 1985 a Miss Ohio USA v roce 1986. Titul „První druhá v pořadí Miss USA 1986“ převzala po Miss USA 1986 Christy Fichtner z Texasu. Stala se první afroamerickou zástupkyní USA na Miss World v roce 1986 a skončila na 6. místě.

Halle Berry v mládí

Koncem 1980. let Berry odjela do Illinois, aby se věnovala kariéře modelky a věnovala se také herectví. Jedna z jejích prvních rolí byla v místním seriálu kabelové televize s názvem Chicago Force.

V roce 1989 získala roli Emily Franklinové v minisérii Living Dolls, pokračování další série Who’s the Boss? Měla také opakující se roli v telenovele Tiché přistání.

Její průlom nastal ve filmu Spike Lee’s Rain Fever, ve kterém hrála narkomanku Vivian. Berry poprvé hrál vedlejší roli v roce 1991 ve filmu Just Business.

V roce 1992 ztvárnila roli kamarádky a učitelky zamilované do hrdiny Eddieho Murphyho v romantické komedii Bumerang.

Berry, která hraje bývalou narkomanku, která se snaží získat zpět péči o svého syna ve filmu The Isaiah Case (1995), ztvárnila vážnější roli než její představitelka Jessica Lange. Hrála Sandru Beecher ve filmu Chasing the Sun (1996), založeném na skutečném příběhu, a po boku Kurta Russella ve filmu Destroy Orders.

Od roku 1996 se stala na 7 let zástupkyní Revlonu a v roce 2004 prodloužila smlouvu.

V roce 1998 získala Berry chválu za svou roli ve filmu Bullward jako inteligentní žena, ze které se stala aktivistka, která pomáhá politikovi (Warren Beatty) otočit nový život. Ve stejném roce si zahrála zpěvačku Zolu Taylor, jednu ze tří manželek popového zpěváka Frankie Lymona, v životopisném filmu Why Do Fools Fall in Love.

V roce 1999 v dalším životopisném filmu Meet Dorothy Dandridge ztvárnila první černošku nominovanou na Oscara za nejlepší herečku. To bylo oceněno několika cenami, včetně Emmy a Zlatého glóbu.

V roce 2002 si Berry zahrála Letitii Musgrove, manželku popraveného vraha, ve filmu Ples příšer. Její výkon byl oceněn americkou National Board of Review a Screen Actors Guild, zajímavé je, že ona se stala první Afroameričankou, která získala Oscara za nejlepší herečku, stejně jako její hrdinka Dorothy Dandridge byla první, kdo byl na tento titul nominován.

Berry si zahrál mutantního superhrdinu Storma ve filmové adaptaci slavných komiksů X-Men (2000), stejně jako v pokračováních X-Men 2 (2003), X-Men: Poslední vzdor (2006) a X-Men: Dny minulosti budoucnosti“ (2014).

V roce 2001 se objevila ve filmu „Heslo „Swordfish“, kde byla natočena její první nahá scéna.

V roce 2002 se Halle Berry stala další Bond girl, která hrála partnerku 007 Jinx ve špionážním akčním filmu Die Another Day.

V listopadu 2003 si zahrála v psychologickém thrilleru Gothic po boku Roberta Downeyho Jr., když si při scéně s Downeym zlomila ruku. Natáčení bylo zpožděno o 8 týdnů. Objevila se také ve videu Limp Bizkit k písni „Behind Blue Eyes“, soundtracku k filmu. Téhož roku byla jmenována č. 1 na seznamu 100 nejsvůdnějších žen světa časopisu FHM.

ČTĚTE VÍCE
Jak začíná čárový kód?

V roce 2004 obsadila 4. místo v seznamu „100 nejsvůdnějších hereček všech dob“ podle časopisu Empire.

6. července 2008 se dostala na první místo žebříčku nejsvůdnějších černých žen na světě, který sestavil televizní program „TV One Access“ na NBC. Berry obdržela 12,5 milionu dolarů za hlavní roli ve filmu Catwoman s rozpočtem 100 milionů dolarů, který za úvodní víkend vydělal 17 milionů dolarů. Za což byla v roce 2005 oceněna Zlatou malinou jako „Nejhorší herečka“. Na tomto ceremoniálu se objevila osobně a stala se tak třetí osobou a druhým hercem, který tak učinil.

Dále se objevila v televizním filmu Oprah Winfreyové, jehož oči se dívaly na Boha (2005), adaptaci novely Zory Neale Hurston, ve které Berry hrála Janie Crawfordovou, svobodomyslnou ženu, jejíž nekonvenční sexuální zvyklosti šokovaly její současníky ve 1920. malá komunita. Za tuto roli byla nominována na cenu Emmy. A ve stejném roce vyjádřila robota Cappyho v karikatuře „Roboti“.

Halle Berry je jednou z nejlépe placených hereček v Hollywoodu, vydělává 10 milionů dolarů za film. V červenci 2007 se dostala na první místo žebříčku “40letých krásek” časopisu In Touch.

Dne 3. dubna 2007 byla Berry oceněna vlastní hvězdou na hollywoodském chodníku slávy naproti Kodak Theatre za její přínos filmovému průmyslu.

Berry je již mnoho let reklamní tváří pro Revlon a Versace. V březnu 2008 společně s Coty, Inc. vydala svůj debutový parfémový parfém Halle by Halle Berry.

V červnu 2010 proběhlo slavnostní předávání cen FiFi Awards za titul „Nejlepší parfém“, kde byla nominována i vůně Berry’s. Také letos vydala svou druhou vůni Pure Orchid.

Její práce ve filmech „Starý nový rok“, „Atlas mraků“, „Shark Whisperer“, „Alarm Call“ se stala úspěšnou.

V roce 2014 se konala premiéra pokračování o X-Men: „X-Men: Days of Future Past“. Herečka si opět zahrála postavu jménem Storm.

Výška Halle Berry: 165 centimetrů.

Osobní život Halle Berry:

V letech 1993-1997 byla vdaná za baseballového hráče Davida Justice.

Halle Berry a David Justice

V letech 2001 až 2005 byla vdaná za hudebníka Erica Beneta.

Halle Berry a Eric Bene

V letech 2005-2010 byla de facto v manželství s modelem Gabrielem Aubrym. Páru se 16. března 2008 narodila dcera Nala Ariela Aubrey. Dne 30. prosince 2010 Aubrey požádal soud, aby ho uznal za otce jeho dcery Naly a aby získal fyzickou a právní péči.

Halle Berry a Gabriel Aubry

Od 13. července 2013 je vdaná za herce Oliviera Martineze. 5. října 2013 se páru narodil syn Maceo Robert Martinez. Dne 26. října 2015 podala žádost o rozvod. Na konci prosince 2016 bylo oznámeno, že pár byl oficiálně rozveden.

Halle Berry a Olivier Martinez

30. března 2016 Halle Berry spustila svůj fotoblog na Instagramu* (*tato sociální síť je v Ruské federaci zakázaná a patří společnosti Meta, která je v Ruské federaci uznávána jako extremistická) a zveřejnila svou první fotku nahoře bez.

V září 2017 Halle Berry oznámila vztah s britským producentem Alexem Da Kidem (skutečným jménem Alexander Grant), který je o 16 let mladší než ona.

ČTĚTE VÍCE
Co znamená barva baretu?

Halle Berry a Alex Da Kid

V roce 1989, při natáčení miniseriálu Living Dolls, Berry upadl do kómatu a byl mu diagnostikován diabetes 1. typu.

Berry trpí polydaktylií na pravé noze.

V září 2000 se Berry dostala do skandálu: Západní média aktivně psala, jak projela křižovatkou na červenou, srazila se s jiným autem a z místa utekla.

Filmografie Halle Berry:

1989 – Živé panenky – Emily Franklin
1991 – Amen – Claire
1991 – Jiný svět – Jacklyn
1991 – Přišli z vesmíru – Rene
1991 – Horečka džungle – Vivienne
1991 – Strictly Business – Natalie
1991 – Poslední skaut – Corey
1991-1992 – Knots Landing – Debbie Porter
1992 – Bumerang – Angela Lewis
1993 – Queen (Alex Haley’s Queen) – Queen
1993 – Otec Hood – Kathleen Mercer
1993 – Program – Autumn Haley
1994 – The Flintstones – Sharon Stone
1995 – Šalamoun a královna ze Sáby (Solomon & Sheba) – Nihala / Královna ze Sáby
1995 – Ztráta Isaiaha – Hayla Richards
1996 – Nařízeno zničit (výkonné rozhodnutí) – letuška Jean
1996 – Race the Sun – slečna Sandra Beecher
1996 – Manželka bohatého muže – Josie Potenza
1997 – Černé americké princezny (B*A*P*S) – Nishi
1998 – Svatba – Shelby Coles
1998 – Frasier – Betsy
1998 – Bulworth – Nina
1998 – Proč se blázni zamilují – Zola Taylor
1999 – Představení Dorothy Dandridge – Dorothy Dandridge
2000 – X-Men – Storm
2001 – Heslo “Swordfish” – Ginger Knowles
2001 – Ples monster – Letitia Musgrove
2002 – Die Another Day – Jisinta “Jinx” Johnson
2003 – X-Men 2 (X2: X-Men United) – Bouře
2003 – Gothika – Miranda Gray
2004 – Catwoman – Patience Phillips / Catwoman
2005 – Jejich oči sledovaly Boha – Jackie Starks
2005 – m/f Roboti – Cappy
2006 – X-Men: The Last Stand – Storm
2007 – Perfect Stranger – Rowena Price
2007 – Things We Lost in the Fire – Audrey Burke
2010 – Frankie a Alice – Frankie Murdoch
2011 – Starý Nový rok (Silvestr) – Aimee
2012 – Shark Whisperer (Dark Tide) – Kate Matheson
2012 – Atlas mraků – Jocasta Crommelynck / Louise Rey / Meronym
2013 – Film 43 (Film 43) – Emily
2013 – The Call – Jordan Turner
2014 – X-Men: Days of Future Past – Storm
2014 – Beyond (Extant) – astronautka Molly Woodsová
2016 – Únos (Únos)
2017 – Kingsman: The Golden Circle

Domů Kontakty 2014-2024 © Stuka-Dryuki Všechna práva vyhrazena. Při citování a používání materiálů je vyžadován odkaz na Stuki-Druki (stuki-druki.com). Při citování a používání na internetu je vyžadován hypertextový odkaz na Stuki-Druki nebo stuki-druki.com.