Kosmetické oleje v péči o pleť obličeje byly ceněny již od dob našich babiček a to trvá dodnes. To je způsobeno tím, že tyto produkty pomáhají bojovat s různými kosmetickými problémy pokožky obličeje, včetně stárnutí. V našem článku chceme hovořit o tak cenném produktu jako je jojobový olej a jeho použití proti vráskám. MedicForum zjistilo vše o tomto oleji.

Léčivé vlastnosti jojobového oleje

Olejový extrakt extrahovaný z jojobových ořechů, které jsou lisované za studena. V důsledku tohoto zpracování se získá olejovitá kapalina s nepostřehnutelným zápachem a nažloutlým odstínem.

To olej Při použití je velmi efektivní, protože obsahuje velké množství cenných proteinů, které pomáhají aktivovat tvorbu přirozeného kolagenu. Výrobek dále obsahuje následující komponenty:

1. Mastné kyseliny – pomáhají urychlit metabolické procesy v tkáních a regeneraci buněk. Podporuje obnovu a regeneraci pokožky.

2. Vitamíny – vyživují, hydratují a obnovují pokožku. Pomáhá zlepšit pevnost a elasticitu tkání a také zlepšuje vzhled a stav pokožky.

3. Antioxidanty – chrání pokožku před negativními vlivy prostředí a pomáhají zpomalovat proces stárnutí.

4. Ceramidy – pomáhají zachovat všechny prospěšné látky v oleji, stejně jako kosmetika, do které bylo olejové složení přidáno.

Na co se dá jojobový olej použít?

V závislosti na kosmetice kožní problémy na obličeji lze jej použít v následujících případech:

1. Pro zlepšení elasticity a pevnosti pokožky;

2. Výživa a hydratace tkání v hlubokých vrstvách epidermis;

3. Pro rychlou obnovu a omlazení tkání;

4. Pro změny na kůži související s věkem a vyhlazení vrásek;

5. Pokud se pokožka loupe a je dehydratovaná;

6. K léčbě akné, podráždění a různých typů zánětů.

Ve většině případů lze tento produkt použít neředěné pro dospělé i děti. Existuje však jedna kontraindikace, a to hypertrichóza, jinými slovy nadměrné ochlupení na povrchu pokožky obličeje. Tento olej, neředěný, dokáže aktivovat růst vlasů, což je pro ženy nežádoucí. Kosmetologové proto doporučují jej zředit dalšími složkami a zvýšit koncentraci jojobového oleje v pečujícím přípravku na 10 procent.

Použití jojobového oleje pro krásu

Jojobový olej v boji proti vráskám doporučuje se používat několikrát týdně. V tomto případě lze olej v čisté nebo zředěné formě aplikovat na problémové oblasti pokožky, zejména na oblasti náchylné k aktivní tvorbě vrásek, a ponechat až do úplného vstřebání.

ČTĚTE VÍCE
Jak se zdobí květiny?

Složení produktu Aktivně a velmi rychle se vstřebává a proniká hluboko do tkání a nese s sebou výživné a pečující složky, které aktivují práci a regeneraci kožních buněk.

V tomto případě výrazně pomáhá časté používání oleje snížit hloubku vrásek a laxnost kůže. Navíc zastavuje proces tvorby nových záhybů a záhybů na kůži.

Kromě boje proti vráskám se jojobový olej aktivně používá k boji proti olupování a dehydrataci pokožky. V tomto případě se produkt zředí ve stejných poměrech nočním krémem nebo avokádovým olejem a nechá se přes noc.

Avokádový olej odvádí dobrou práci při snižování podráždění, dermatitidy a dalších kožních zánětů. Po aplikaci se pokožka znatelně zklidní, zmírní se svědění a zarudnutí a obnoví se kožní vrstva.

Recepty na kosmetiku proti vráskám s jojobovým olejem

Pro ty, kteří aktivně bojují za mladistvou pleť, jsme vybrali velmi účinné receptury na různé domácí produkty péče o obličej. Pojďme se na ně podívat blíže.

Žloutek rozetřete se lžičkou přírodního medu a pár kapkami citronové šťávy. Do výsledné směsi přidejte 1 lžičku. jojobový olej a přiveďte konzistenci do homogenní husté hmoty. Výslednou kompozici rozetřete na kůži a držte po dobu 10-13 minut. Odstraňte teplou tekoucí vodou.

Obklady pro elastickou pokožku

1. Jojobový olej

2. Výtažek z heřmánku

3. Esenciální olej z pačuli

Vezměte pár polévkových lžic extraktu z jojobového oleje a lehce jej spařte. Do teplé tekutiny přidejte 1-2 kapky extraktů esenciálních olejů a dobře promíchejte. Do tekutiny namočíme hadřík a přiložíme na předem vyčištěný obličej. Tento komprese by měl být uchováván po dobu čtvrt hodiny. Poté si obličej umyjeme teplou vodou pomocí čisticího prostředku.

Vyhlazovací maska

1. Jojobový olej

2. Avokádový olej

3. Extrakt esteru anýzu

Kosmetické oleje smíchejte ve stejných poměrech a do výsledné směsi přidejte pár kapek anýzového esenciálního oleje. Výslednou tekutinu naneste na pokožku obličeje, přičemž zvláštní pozornost věnujte oblastem s hlubokými vráskami, včetně mimických vrásek. Směs udržujte 40 minut, poté přebytek odstraníme vatovým tamponem.

Maska proti stárnutí

1. Bílá hlína

V jednom umění. l. bílá hlína přidat jojobový olej v takovém množství, aby se získala hustá, homogenní směs. Do výsledné kompozice přidejte lžičku mastné zakysané smetany a přiveďte konzistenci do homogenního stavu. Výslednou směs rozetřete na pokožku dekoltu, krku a obličeje a nechte 20 minut působit. Masku smyjte teplou vodou.

ČTĚTE VÍCE
Kde se cení bílá kůže?

2. Výtažek z jojobového oleje

3. Avokádový olej

Míchání olejů se základnou ve stejných poměrech. Olejovou směs mírně zahřejte a otřete pokožku vatovým tamponem. Nechte působit 25 minut, poté zbytky odstraňte vatovým tamponem a opláchněte obličej teplou vodou.

Použití jojobového oleje je dáno nejen jeho jednoduchostí použití a všestranností, ale také tím, že tento produkt je velmi účinný v boji proti změnám souvisejícím s věkem a různým typům kosmetických nedokonalostí. Lékaři také doporučují sledovat vaši individuální reakci na olej, v případě alergií byste jej měli přestat používat.

Dříve kosmetologové hovořili o speciálních náplastech na vrásky pod očima.